Tips voor het boeken van een liveband met dj

Wil jij voor jou bruiloft of bedrijfsfeest een DJ en een band? Hieronder staan een aantal tips die mogelijk van pas komen.

 

Live band bij dj.

Wil jij voor jou bruiloft of bedrijfsfeest een DJ en een coverband of tape act? Hieronder staan een aantal tips die mogelijk van pas komen.

 • Voorkom dat je twee keer licht en geluid inhuurt. Overleg met de band en de DJ wie wat mee neemt zodat je dubbele kosten hebt.
   
 • De geluidset van een DJ is soms niet geschikt voor live muziek. Mocht de live band gebruik maken van de geluidset van de DJ. Zorg er dan voor dat de band de technische specificaties heeft van de geluidset zodat zij kunnen bepalen of deze set voldoet.
   
 • Een band kan niet een hele avond non stop spelen. De meeste bands spelen op een avond 3 sets van 45 minuten. Bedenk eerst wanneer je wilt dat de band begint en eindigt en plan dan de settijden in.
   
 • Maak van tevoren een tijdsindeling wanneer de band en DJ optreden maar wees niet bang om daar op de avond iets van af te wijken. Niet alle avonden verlopen hetzelfde. Muziekanten en DJ's zien veel feesten en voelen daarom aan dat het soms beter is om iets te schuiven in de settijden.
   
 • Maak goede afspraken wie en wanneer opbouwt en afbreekt. Zorg dat de locatie hier van op de hoogte is zodat zij ook weten waar ze aan toe zijn. 
   
 • Wel of geen podium? Sommige locaties lenen zich niet voor een podium omdat het plafond bijvoorbeeld te laag is. Als het wel kan dan raden wij aan om met een band een podium te regelen. Hierdoor heeft de band meer oogcontact met het publiek en zal er meer interactie zijn tussen de band en het publiek.
   
 • Bespreek van tevoren met de locatie of de stroomvoorziening voldoende is. Je wilt natuurlijk niet dat als de band begint dat de stroom uit valt.
   
 • Zorg dat je met de band een contract opstelt en deze ondertekent zodat je nooit voor verrassingen kan komen te staan.

Heb jij vragen? Neem dan contact met ons op of laat weten wanneer en hoe wij contact met jou op kunnen nemen.

Deel deze pagina
Vraag het Frank
Typ bovenstaande code over.

“Djunes heeft in samenspraak met ons de perfecte keuze gemaakt voor een onvergetelijke avond.”

 • Bruiloft
 • 75
 • Tespelduyn, Noordwijkerhout

Voor ons huwelijksfeest waren wij op zoek naar een goede deejay. Het vinden van de juiste persoon is door gebrek aan kennis en de wirwar van het internet voor ons vrijwel ondoenlijk. Frank van djunes heeft ons heel goed kunnen helpen. Hij kent als muzikant veel andere muzikanten waaronder deejays. Voor ons feest hadden wij bepaalde voorkeuren en wilden een bepaalde sfeer neerzetten. Frank heeft in samenspraak met ons de perfecte keuze gemaakt voor een onvergetelijke avond. Wij zijn hem enorm dankbaar.

Hans en Elma
Geen campingdeejay.
Maar een DJ die bij jouw event past.
Geen schelle speakers.
Gewoon loepzuiver geluid.
Geen ‘put your hands up’ als jij dat niet wil.
Gewoon de juiste sfeer.
Niet opgelicht.
Maar mooi verlicht.