Vraag het Djunes
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Coverband bruiloft

Professionele bruiloft coverband boeken? 
✓ Coverband bruiloft ✓ DJ’s ✓ Ruime keuze ✓ Goede prijs ✓ Ruim 15 jaar ervaring


Bekijk op deze pagina ons aanbod met onder andere bruiloft bands, coverband bruiloft, zanger bruiloft, zangeres bruiloft, feestband bruiloft of akoestisch duo bruiloft. 

4 artikelen
Hire the Djunes Piano Show
3.800,00 excl. btw.
 • Allround
 • Meezingers
 • Verzoekjes
Meer info
North district
1.795,00 excl. btw.
 • Allround
 • Meezingers
 • Nederlandstalig
 • +2
Meer info
Hire De Jongens van Je Weet Wel
2.995,00 excl. btw.
 • Allround
 • Meezingers
 • Verzoekjes
Meer info
Hire the Originals band
7.995,00 excl. btw.
 • Allround
 • Verzoekjes
 • Meezingers
Meer info
 

Coverband bruiloft huren

Onze bruiloft bands hebben al veel trouwfeesten naar een hoger niveau getild en staan klaar voor live muziek op jullie trouwdag. Veel bruidsparen willen live muziek boeken voor hun trouwfeest omdat dit een extra dimensie geeft aan het feest. 
Een bruiloft band speelt vaak populaire muziek met soms een specialisatie in een bepaald genre. Wat voor jou de juiste coverband is die jij wilt boeken, hangt van jouw smaak af. Twijfelen jullie nog tussen band huren bruiloft of een bruiloft DJ dan delen wij graag onze ervaring om jullie.

Welke band voor bruiloft boeken?

Hebben jullie een specifieke voorkeur voor rock, dan past een rock coverband wellicht goed bij jullie. Ben jij een groot van The Beatles, dan is een Beatles coverband een goeie optie.
Kunnen jullie moeilijk kiezen, dan kunnen jullie bijvoorbeeld een verzoekjes coverband boeken. Een verzoekjes coverband speelt alleen nummers die aangevraagd worden zodat het een feest der herkenning zal zijn. Bij Djunes hebben jullie een uitgebreide keuze aan verschillende bands, zangers, zangeressen en acts voor jullie bruiloft.

Hoe lang speelt een coverband bruiloft?

Sommige bruiloft bands spelen 1 x 90 minuten en andere zelfs 4 x 45 minuten maar gemiddeld genomen spelen de meeste bands bij bruiloften gemiddeld 3 x 45 minuten op een avond. Dit betekent dat je met het boeken van een coverband nog geen avondvullend programma hebt.
Een DJ draait vaak voordat de bruiloft band begint, in de pauzes en na afloop. Het is ook mogelijk om zelf een pauzemuziekje aan te zetten op de speakers van de band. Mochten jullie echt willen uitpakken dan kun je voor in de pauzes of voor na de band een artiest inhuren die in een half uur het feest volledige op zijn kop zet.

Band bruiloft kosten

Wat kost een bruiloft band boeken? De kosten voor een bruiloft band hebben met veel factoren te maken. Sommige coverbands zijn duurder omdat ze bekender zijn of met een grote bezetting spelen. De prijs kan veranderen als een live band korter of langer moet spelen of als er een langere afstand afgelegd moet worden.
Bruiloft bands met een groot repertoire die verzoekjes spelen zijn vaak duurder dan een band voor bruiloft met een klein repertoire. Je kunt al een kleine of amateur band boeken vanaf €500,- terwijl een professionele of grote band begint bij €2.000,- . Bekende bands kosten € 4.000,- tot € 10.000,- .

Hoe boek je een band voor bruiloft?

Hebben jullie een live band gevonden die jullie op het huwelijksfeest of strand bruiloft willen inhuren, neem dan contact met ons op. Dit kan via de contact pagina of op de pagina van de act of coverband.
Nadat jullie de datum en contactgegevens hebben achtergelaten, controleren wij of de artiesten beschikbaar zijn. Als de coverband niet beschikbaar is zullen wij alternatieven bieden. Is de bruiloft band beschikbaar, dan zetten we voor jou een optie op deze band. Als jullie de live band bevestigen, stellen wij een contract op en bespreken we alle details om ervoor de zorgen dat alles op besproken datum vlekkeloos verloopt.

Bruiloft muziek en live muziek bruiloft

Bruiloft muziek kan op elke huwelijksfeest anders zijn. Dit heeft te maken met de wensen van het bruidspaar. Voor aanvang van het feest bespreken jullie met ons jullie trouwmuziek wensen. Op basis van jullie favoriete nummers adviseren wij welke bruiloft band of bruiloft DJ hier het beste bij past. 

Live muziek tijdens het diner

Bij sommige trouwlocaties is het niet mogelijk om cover bands te boeken. Soms komt dit door het gebrek aan ruimte of omdat de locatie hier geen vergunning voor heeft. Als jullie toch live muziek willen horen van een gave zanger of zangeres dan is live muziek tijdens het diner vaak een oplossing.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een akoestisch duo, pianist, gitarist of akoestisch trio. Deze acts houden met hun lagere volume rekening met de situatie waardoor er toch gezellig gepraat kan worden tijden het diner.

Wat moeten je weten bij het boeken van een bruiloft band of trouw DJ?

 • Voorkom dat jullie twee keer licht en geluid inhuren. Overleg met de trouw band en de bruiloft DJ wie wat meeneemt zodat je dubbele kosten voorkomt.
 • De geluidset van een DJ is soms niet geschikt voor livemuziek. Mocht de bruiloft coverband gebruik maken van de geluidsset van de DJ, zorg er dan voor dat de bruiloft band deze ruim van tevoren beoordeeld heeft.
 • Een band voor bruiloft kan niet de hele avond non stop spelen. De meeste trouw bands spelen op een avond 3 sets van 45 minuten. Bedenk eerst wanneer je wilt dat de bruiloft band begint en eindigt en plan dan de settijden in.
 • Maak van tevoren een tijdsindeling wanneer de huwelijksfeest band en trouw DJ optreden maar wees niet bang om daar op de avond iets van af te wijken. Niet alle avonden verlopen hetzelfde. Muzikanten en bruiloft dj’s zien veel feesten en voelen daarom aan dat het soms beter is om iets te schuiven in de speeltijden.
 • Maak goede afspraken wie en wanneer opbouwt en afbreekt. Zorg dat de locatie hiervan op de hoogte is zodat zij ook weten waar ze aan toe zijn.
 • Wel of geen podium? Sommige locaties lenen zich niet voor een podium omdat het plafond bijvoorbeeld te laag is. Als het wel kan, dan raden wij aan om een podium te boeken. Hierdoor heeft de coverband meer oogcontact met het publiek en zal er meer interactie zijn tussen de band en het publiek.
 • Bespreek van tevoren met de locatie of de stroomvoorziening voldoende is. Je wilt natuurlijk niet dat als de bruiloft band begint dat de stroom uit valt.
Boek jij bij Djunes een bruiloft band, bruiloft DJ of bruiloft photobooth, dan help wij jullie om ervoor te zorgen dat dit tot in de puntjes geregeld is. Vraag een vrijblijvende offerte aan. Hebben jullie op onze website niet kunnen vinden waarnaar jullie naar op zoek zijn? Wij helpen jullie graag met persoonlijk contact de juiste bruiloft coverband te vinden.