Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Het trouwseizoen staat weer voor de deur en daarmee ook de vraag: wat stop je in het envelopje? Op veel trouwkaarten staat als cadeautip een envelopje, maar hoe bepaal je het juiste geldbedrag? Om je hierbij te helpen, hebben we handige richtlijnen opgesteld. Zo geef je altijd het passende geldbedrag op een bruiloft!
 

Als vuistregel kun je aanhouden dat je close family en beste vrienden een bedrag tussen € 50 en € 150 geeft. Over het algemeen geef je wat je op een bruiloft kost. Overige vrienden en familie kun je tussen € 30 en € 60 geven. Voor collega's en kennissen kun je uitgaan van een bedrag tussen € 20 en € 40. Natuurlijk zijn deze bedragen absoluut niet verplicht en is het bedrag dat jij geeft bij je huwelijkswensen afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat je het geldbedrag nog beter kunt afstemmen!

1. De envelop en je eigen financiële positie


Natuurlijk wil niemand dat je een week op een houtje moet bijten nadat je de envelop gevuld hebt. Jij niet, en zeker het bruidspaar niet. Kijk daarom altijd eerst naar je eigen financiële situatie. Krijg je binnenkort veel uitgaven of zit je tijdelijk tussen jobs? Pas het geldbedrag voor de bruiloft daar dan op aan. Tenslotte nodigt het bruidspaar je uit om wie je bent en niet vanwege je geld. Daarnaast kun je de newlyweds altijd na de bruiloft nog trakteren op een lekkere lunch. Dan heb je direct een goede reden om even lekker bij te kletsen.

2. Stem het geldbedrag af op jullie onderlinge band


Een goed uitgangspunt voor de hoogte van het bedrag is de relatie die je hebt met het bruidspaar. Is het familie, een gewaardeerde collega of een vage kennis? Mensen die dichter bij je staan mag je best wat meer verwennen. Het is helemaal oké om daar wat onderscheid in te maken als het aankomt op het huwelijkscadeau. Het bedrag kun je ook afstemmen op de kosten die je al gemaakt hebt. Hierbij kun je denken aan het boeken van een hotelovernachting of een nieuwe garderobe voor de bruiloft. Ook de kosten voor het vrijgezellenfeest mag je meenemen in je overweging.

3. Daggast of avondfeest? Maak onderscheid in het bedrag


Een bruiloft kent over het algemeen 2 of 3 programma's. Zo kan het zijn dat je uitgenodigd bent als daggast, het bruidspaar mag komen feliciteren tijdens de receptie of een trouwkaart hebt ontvangen voor het avondfeest. Het is vanzelfsprekend dat je een hoger geldbedrag cadeau geeft als je de hele dag aanwezig mag zijn. Stem het bedrag af op wat je normaal gesproken uit zou geven voor wat drankjes, borrelhapjes en een diner. Als je alleen uitgenodigd bent voor de receptie of het feest mag je gerust wat minder geven.

Als je bijvoorbeeld als avondgast bent uitgenodigd, gaat een trouwlocatie ervan uit dat je gemiddeld 2,5 drankjes per uur drinkt. Stel het bruidspaar heeft de drank afgekocht, dan kost jij die avond (gemiddeld 4 uur à € 4,50 à € 8,- per uur afhankelijk van de locatie) € 25,- Heb je dan nog een plus 1 is € 50,-

Hoeveel geld geef jij op een bruiloft?


Met de bovenstaande tips weet je precies welk geldbedrag je cadeau kunt geven op een bruiloft. Denk er goed over na, maar laat het geen issue worden. Het gaat tenslotte om jouw aanwezigheid én de dag die je samen met het bruidspaar mag beleven.

Ontdek hoe je met een photobooth bruiloft het bruidspaar een blijvende herinnering en uniek cadeau kunt schenken! Geef ze iets waar ze écht iets aan hebben en geniet samen van onvergetelijke momenten.
Deel deze pagina
Vraag het Djunes
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

“Wij hebben bij djunes de photoboot gehuurd, de service was super. ”

  • Bruiloft
  • 75
  • Beach Club Zomers, Katwijk

Wij hebben bij djunes de photoboot gehuurd  de service was super. Duidelijke afspraken en met vragen heel snel antwoord. De photoboot was en groot succes op de bruiloft, voor herhaling vatbaar

Wendy
Compleet verzorgd,
van aankomst tot vertrek
Ruime keuze, lage prijzen
en 15 jaar ervaring
De beste dj apparatuur
en photobooths
Alles onder één dak,
met een aanspreek punt